“Faizli ödeme tercih ediliyor”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na birikmiş borcu olan vatandaşların borçlarını ödemelerinde kolaylık sağlanması amacıyla yürürlüğe giren af beklenen ilgiyi görmedi.

Tüketicilerin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na Olan Elektrik Borçlarının Tahsili ile İlgili Mali Düzenleme (Geçici Kurallar) Yasası yürürlüğe girdi. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na borcu olanların, gecikme zammı affından yararlanabilmesi için son başvuru tarihi 14 Şubat olarak açıklandı. Kuruma olan gecikme zamlı borçlar peşin veya taksitli olarak ödenebiliyor. Peşin ödeme seçeneğinde birikmiş gecikme zamlarının yüzde 80’ini, taksitli ödeme seçeneğindeyse birikmiş gecikme zamlarının yüzde 65’i affediliyor.
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na birikmiş borcu olan vatandaşların borçlarını ödemelerinde kolaylık sağlanması amacıyla 20 Ocak günü yürürlüğe giren af beklenen ilgiyi görmedi. 4 günlük sürede sadece 9 abone birikmiş borçlarını ödemek için kuruma başvurdu ve 145 bin 723 TL tahsil edildi.

“FAİZLİ ÖDEME TERCİH EDİLİYOR”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Genel Müdür Yardımcısı ve İdari Mali Müdür Muavini Mehmet Özçelik, “Bizim zaten kurum olarak birikmiş borçları yasal faiz uygulayarak taksitlendirme yetkimiz var. Bu af sadece yıllardır ödenmemiş aktif olmayan sayaç sahiplerine yaradı. Yıllardır kullanılmayarak kayıttan düşen ve maktu ücretler nedeniyle gecikme zamlı borçları biriken aboneler aftan yararlandı. Elektronik sayaç sistemi nedeniyle borcu olanların elektrik enerjisi otomatik olarak kesiliyor bu nedenle aboneler düzenli ödeme yapıyor.
 

Haberin devamı için tıklayınız

Gündem Haberleri

"Bu ülke başı boş değildir. Öngörüsüz Tarım Bakanlığı ve hükümete karşı gereken yapılacaktır"
"Talip Bey kazansa YDP ile birleşme zor olurdu"
Boğazköy’de karavanda yangın!
YDP ile Milletin Partisi birleşiyor
Girne ve Güzelyurt’ta uyuşturucu bulundu: 4 tutuklu