FSB: IŞİD'in 9 Mayıs kutlamaları sırasında gerçekleştirmeyi planladığı saldırı önlendi

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Norilsk kentinde 9 Mayıs Zafer Günü kutlamaları sırasında terör saldırısı gerçekleştirmeyi planlayan IŞİD üyesinin nisan ayında yakalandığını duyurdu.

Rusya vatandaşı olan IŞİD üyesinin 22 Nisan'da Stavropol Kray'da yakalandığını belirten FSB, militanın 9 Mayıs'ta Norilsk kentinde insanların yoğun olarak toplandığı yerlerde el yapımı patlayıcıyla saldırı planlandığını ifade etti.

FSB, Norilsk'teki bir apartmanda IŞİD militanı tarafından teçhiz edilen gizli bodrumda yapılan aramada patlayıcı maddelerin ele geçirildiğini, kullanılan iletişim araçlarında ise patlayıcı düzenek kurma talimatlarının, Zafer Günü kutlamaları sırasında askeri tören konvoyunda saldırıyı gerçekleştirmeleri için bir dizi kişiyi ikna etme çabalarına tanıklık eden yazışmaların bulunduğunu vurguladı.

FSB, IŞİD militanı hakkında terör eylemi düzenleme girişimi nedeniyle dava açıldığını belirtti.

Dünya Haberleri

İsrail genel seçimlerinde Netanyahu'suz hükümet kurulabilir
Trump: Ben tecavüzcü değilim, kimseye tecavüz etmedim, ben bir pedofili değilim
Trump: İran mali olarak çöktü
Trump: "Savaş bitmeye çok yakın"
Netanyahu: Lübnan’a saldırılar devam edecek