Galatasaray’ın derdi çok

Galatasaray'da Florya-yönetim-futbolcular arasında sorunlar var. Fatih Terim’in oyunu çözüldü. Kaleden savunmaya, orta sahadan forvete kadar takımın foyası ortaya döküldü

Galatasaray’da, Süper Lig ve Avrupa Ligi'nde yapılan dört dörtlük başlangıcın yerini kâbus gibi bir seri aldı. Son 4 resmi maçını kazanamayan, Avrupa'ya veda edip ligde irtifa kaybeden Galatasaray’da sorunlar göze batmaya başladı.

1- İndirim çatlağı: Yönetimin futbolcuların onayını almadan Belhanda ve Feghouli'nin ücretlerini indirmesi, Florya ile çatlak yarattı. Ücret indiriminin eşit uygulanmadığı, teknik heyete yayılmadığı eleştirilerinin olduğu iddia edildi.

2- Kaleci sorunu: Muslera’nın boşluğu doldurulamadı. Fatih Öztürk'ün istikrarsız performansı, sonuçlara direkt yansıdı. Ligdeki son iki yenilgi nedeniyle Fatih eleştiriliyor. Yedeği Okan Kocuk'un da güven vermemesi endişe yaratıyor.

3- Stoperler çözüldü: Sezona çok iyi başlayan Luyindama-Marcao ikilisini rakipler çözdü. Bu oyunculara yapılan baskı, hataları beraberinde getiriyor. Luyindama topla çıkışlarda hata yapıyor. Marcao da prese karşı basit hatalara açık hale geliyor.

4- Orta saha düştü: Beklenen transferin yapılmadığı orta alanın pas oyununa katkısı düşük kaldı. Etebo'nun kontrolsüz hareketleri teknik heyetin canını sıktı. Taylan Antalyalı, yükü tek başına sırtlayamadı. Emre Akbaba hazır değil.

5- Forvete top gitmiyor: Kanatların yeteri kadar işlememesine orta alandaki top kayıpları eklenince forvet hattına top geçirilemiyor. Hücum hattı pozisyona giremeyince iş bireysel yeteneklere kalıyor. Net gol pozisyonu sayısı azalıyor.

6- Falcao düşüşte: Sakatlığının ardından toparlamaya çalışan Falcao, istenen fizik-kondisyon seviyesine gelemedi. Rakip savunmayı eskisi gibi yıpratamayan Kolombiyalı yıldız, kendisini sadece penaltı atışlarında gösteriyor.

TERİM’İN EN KÖTÜ DÖNEMİ

Galatasaray, 5 maç sonunda 7 puanda kalırken son 14 yılın en düşük puanını gördü. Galatasaray, son olarak 2006-07 sezonunda 7 puanda kalmıştı. Fatih Terim de sarı-kırmızılılardaki en kötü lig başlangıcını yaptı. Terim, birlikte çalıştığı başkanlar arasında da en fazla yenilgiyi Mustafa Cengiz ile yaşadı. Tecrübeli hoca, 2.5 sezonda 32 kez yenildi.

Spor Haberleri

Fenerbahçe 117. yaşını kutluyor
Kıbrıslı Türk sporcu Ada Şerif Sandallı, Ankara bölge binicilik şampiyonasına katıldı
Gururumuz Sedef Nergiz, Avrupa’da şampiyonluğa yürüyor
Musmer UniLeague Şampiyonu Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi
“Grönholm Metodu” oyunu LAÜ’de sahnelendi