"Gazeteci Şener Levent'in Türkiye’ye iade edilmesi hukuken mümkün değil"

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, KKTC ile Türkiye arasında yürürlükte olan adlî yardımlaşma sözleşmesinin 36. maddesine dikkat çekerek önemli bir hukuki hatırlatmada bulundu.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, KKTC ile Türkiye arasında yürürlükte olan adlî yardımlaşma sözleşmesinin 36. maddesine dikkat çekerek önemli bir hukuki hatırlatmada bulundu.

Esendağlı’nın açıklamasına göre, “KKTC ve TC Arasındaki Hukukî, Ticarî ve Cezaî Konularda Adlî Yardımlaşma, Tanıma ve Tenfiz, Suçluların Geri Verilmesi ve Nakli Sözleşmesi” gereğince, geri verilmesi talep edilen kişi talep edilen ülkenin vatandaşıysa, iade talebi kabul edilemez.

Bu çerçevede Esendağlı, gazeteci Şener Levent veya herhangi bir KKTC vatandaşının, Türkiye’deki bir mahkeme tarafından verilmiş mahkumiyet kararına dayanarak Türkiye’ye iade edilmesinin hukuken mümkün olmadığını vurguladı.

Gündem Haberleri

Tutuklu arkadaşlarını görmek amacıyla mahkemeye gelince polis tarafından tutuklandı
“Foto Şık” olarak tanınan fotoğrafçı Mehmet Şık, son yolculuğuna uğurlandı
Sınır kapısında 11 kilo kuzu etiyle yakalanan zanlı teminatla serbest bırakıldı
Eski kız arkadaşının evine girip kıyafetlerini kesti
74 yaşındaki Hasan Hilmi Ersözler hayatını kaybetti