Geçmişteki bu tedavi yöntemlerine inanamayacaksınız

Kendi apandisit ameliyatını yapan doktorun da aralarında bulunduğu sıra dışı tedavi yöntemlerinden sonra tıp dünyasının ne kadar ilerlediğini göreceksiniz....

- Raşitizm, D vitamini eksikliğine bağlı olan kemiklerde zayıflığa ve şekil bozukluklarına neden olur. Tedavi yöntemi olarak solaryum aleti kullanılırdı. Bu deney için ise iltica edenlerin çocukları veya yetim kalan çocuklar kullanılıyordu.

Baş ağrısına çare bulmak isteyen doktorlar, cerrah testeresi denilen aletle hastanın kafa tasına delik açma yöntemini kullanıyorlardı.

1855'de eter ile yapılan cerrahi operasyon

Çok eski zamanlardan beri kullanılan plastik cerrahinin günümüzde bu kadar basit olmasına şaşırmamalı. Bu maskeler yüzdeki yara izlerini gizlemek için kullanılıyordu.

1884'te elektrikli cihaz ile nörolojik muayene

30 Nisan 1961'de Leonid Rogozov, kendi apandistini ameliyat etti. Sovyet doktor, bir insanın başına gelebilecek en güçlü ağrılardan olan apandisit ağrısını kendisi ameliyat ederek çözmüş ve tarihe geçmiştir.

1978'de İngiltere'de kullanılan kan transfüzyon şişesi

19. yüzyılda Çinliler tarafından kullanılan ameliyat bıçakları

1918'de Fransa'da Birinci Dünya Savaşı sırasında radyoloji teknisyeni hemşire

Bu korkunç görüntü 1800'lerde veba salgınını tedavi etmesi için çağrılan doktorların görüntüsü. O dönemde hastalığın koklama ile yayıldığını düşünen doktorlar, gaga kısmı çiçeklerle dolu bir maske giyerlerdi.

Bu doktorların tedavi yöntemlerinin arasında kırbaçlama ya da azarlama da vardı. Çünkü vebanın Tanrının cezalandırması olduğuna inanıyorlardı. Tedavi sürecine kanı temizlemek için ise sülük kullanıyorlardı.

18. yüzyıl icadı olan bu Alman amputasyon (organ kesme) bıçağı, özellikle cerrahlar tarafından bacağı dizin altından kesmek için kullanılıyordu. Bu uygulamada hasta anestezi olmuyordu.

1955'te Dr. Sal çocuk felcine karşı aşı geliştirene kadar fotoğraftaki tedavi yöntemi kullanılmaktaydı. Çocuk felcine sebep olan virüs bazı şansız hastaların beyin sapına yerleşerek buradaki solunum merkezini felç ediyor ve hastayı nefes alamaz hale getiriyordu.

Ayak baş parmağı protezi

17. yüzyılda, öldürücü zehirlerin bulunmaması için kalın bir kitabın içi itinayla oyulur ve mini bir dolap haline getirilerek saklanırdı.

Tıbbi kemik kestereler

1920'lerde fizyoterapi için kullanılan Walter Reed fizyoterapi deposu

1860'larda Amerikan iç savaşında kullanılan ilk yardım çantası

1/18