Genel Kurul, yeni binasında toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yasama çalışmalarına bugün yeni binasında devam ediyor.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yasama çalışmalarına bugün yeni binasında devam ediyor.

Yeni binada ilk oturumunu yapacak genel kurul toplantısı, saat 12.30 sıralarında başladı.

Genel kurul öncesi meclis binasının açılışı nedeniyle kokteyl düzenlendi. Açılıştan dolayı basın mensuplarına yeni binanın her yerinden detaylı görüntü çekme imkanı tanındı.

Gündem

Genel kurulda, Mücahitlerin Tazmini ile Gazilerin Hak ve Menfaatlerinin Belirlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi ile Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş–Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi ele alınıyor.

Kurulda ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetlerini Güçlendirme Kurumu (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Suç Gelirlerinin Aklanmasının, Terörizmin Finansmanının ve Kitle İmha Silahlarının Yaygınlaşmasının Finansmanının Önlenmesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşmesi de yapılacak.

Yeni Meclis binası

Yaklaşık üç yıllık bir inşa sürecinin ardından tamamlanan Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi toplam 20 bin 10 metrekarelik alana sahip. Cumhuriyet Meclisi Binası bünyesinde ise Başkanlık ve Başbakanlık makamları, 157 kişilik Genel Kurul Salonu, 52 milletvekili makamı, bakanlar toplantı salonu, 135 kişilik konferans salonu, 252 kişilik yemekhane, 16 toplantı odası ve kütüphane bulunuyor.

Gündem Haberleri

Tutuklu arkadaşlarını görmek amacıyla mahkemeye gelince polis tarafından tutuklandı
“Foto Şık” olarak tanınan fotoğrafçı Mehmet Şık, son yolculuğuna uğurlandı
Sınır kapısında 11 kilo kuzu etiyle yakalanan zanlı teminatla serbest bırakıldı
Eski kız arkadaşının evine girip kıyafetlerini kesti
74 yaşındaki Hasan Hilmi Ersözler hayatını kaybetti