“Diş çürüğü insanların kaderi değildir” sloganıyla gerçekleştirilen çalışma 3 gün sürecek.
Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Girne Açık Pazar’daki Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda bugün ağız ve dişleri taranan çocuklara dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği anlatıldı.
Taramanın ardından Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çetiner tarafından ailelere diş sağlığı hakkında eğitim ve bilgilendirici kitapçık verildi.
Tarama ve eğitimler, yarın Zeytinlik Köyevi’nde ve 13 Eylül’de Ozanköy meydanında 09:30-12:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
GÜNGÖRDÜ: “SAĞLIKTA EĞİTİM VE FARKINDALIK ÖNEMLİ”
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili açıklamasında, sağlıklı bireyler yetiştirmek için eğitim ve farkındalığın önemine dikkat çekerek, yerel yönetimlerin sağlık konusunda yapılacak etkinliklere katkı koyması gerektiğini kaydetti.
Belediyeler Haberleri
"İş yeri açma izinleri, Mart 2026 sonuna kadar yenilenmeli"
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nden denetim
Değirmenlik-Akıncılar Cihangir-Düzova İlkokulu ek derslik binası açıldı
Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, Canik Belediyesi'ni kabul etti
Karavezirler: Altyapısı güçlü bir belde yaratacağız