Gazimağusa Belediyesinden yapılan açıklamada, alüminyum kutuların geri dönüştürülmesi ve elde edilen gelirle hastanelerin çocuk servisine katkı sağlanması amacıyla başlatılan söz konusu projenin geliştirilmesi ve kalıcı bir sisteme dönüşmesinin hedeflendiği vurgulandı.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Yeşil Barış Hareketi’nin yıllarca beraber çalıştıkları bir sivil toplum hareketi olduğunu, Hareket’in çevreye olan hassasiyetinin hem toplumda hem kendileri nazarında dikkat çekici olduğunu ifade etti.
Arter, aktif bir sivil toplum örgütü olan Yeşil Barış Hareketi ile özellikle çevreye olan duyarlılık noktasında geri dönüşüm projesi olan Teneke Çocuk Projesi’nde beraber çalışmanın kendilerini memnun ettiğini kaydetti.
Arter, projenin ileriye dönük geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışma yapacaklarını belirtti.
Belediyeler Haberleri
“XX. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı” bir kez daha yoğun ilgiyle karşılandı!
35 iş yeri denetlendi, 8 işletmeye uyarı verildi
3. Dilekkaya Hellim Festivali, 6 Eylül’de yapılıyor
Yonca Kavşağı ile Yusuf Çocuk Ltd. arasındaki yolda temizlik çalışmaları devam ediyor
Girne Belediyesi’nden Sosyal Konut Bölgesi’ne yeni park düzenlemesi