Göz damlaları gözlüklerin yerini alabilir mi?

Bilim insanları, korneadaki hasarı iyileştirebilen göz damlası geliştirdi. Ayrıca nanodamla olarak adlandırılan buluş ile hayvanlarda kısa mesafe görüş ve uzun mesafe görüş kalitesinin artırılması sağlandı.

Shaare Zedek Sağlık Merkezi ile Bar-Ilan Üniversitesi Nanoteknoloji Enstitüsü ve Geliştirilmiş Gereçler departmanı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen projede korneadaki hasarı iyileştirebilen göz damlası geliştirildi.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre; hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen testlerde korneadaki hasar iyileştirildi. Ayrıca ‘nanodamla’ olarak adlandırılan buluş ile hayvanlarda kısa mesafe görüş ve uzun mesafe görüş kalitesinin artırılması sağlandı.

Göz damlasının insanlar üzerindeki etkisini tespit etmek için gerekli testlerin gelecek yıl başlaması hedefleniyor. Jerusalem Post gazetesinin haberine göre araştırma takımının başındaki Dr. David Smadja buluşun hastalardaki gözlük ihtiyacını gidereceğini belirtti. 

Sağlık Haberleri

"Nüfusa göre tarama oranı yüzde 8’in altında"
Tabipler Birliği: Hasta güvenliği insani ve etik bir zorunluluktur
Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde bir yapay kalp ameliyatına daha imza atıldı
Tabipler Birliği: Prostat kanseri tedavisinde en belirleyici faktör erken tanı
Özkayalar: Lenfoma hastalığı KKTC’de de artış gösterdi