Güney Kıbrıs, tedbirleri esnetti!

Güney Kıbrıs’ta dün toplanan Bakanlar Kurulu’nun, koronavirüsle mücadele konusunda alınan önlemlerde bazı esnemelere gittiği haber verildi.

Politis gazetesi, “Aşısızlar İçin Karantina Sona Erdi” başlığıyla geniş yer verdiği haberinde, ülkenin epidemiyolojik tablosunun istikrara kavuşmasının, hükümetin pandemi karşısında aldığı tedbirlerde köklü değişikliklere gidilmesine yol açtığını yazdı.

Böylece Koronavirüs aşılarını olmamış kişilerin iki ayın ardından önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren sahalara, tiyatrolara ve restoranlara girebileceklerini kaydeden gazete, evden çalışma oranının yüzde 25’e düşürüldüğünü, “test to stay” uygulamasının ise anaokulları ve kamuda yaygın hale getirilmesinin ise sürdüğünü kaydetti.

Rum tarafının en nihayetinde kısıtlamaların ani bir şekilde kaldırılmasının yolunu izlediğini ve dün toplanan Bakanlar Kurulu’nun da, Şubat ortasından itibaren aşısız kişiler için alınan önlemleri kaldırdığını yazan gazete, önlemlerin aşamalı bir şekilde kaldırılmasına dair ilk fikirlere rağmen, epidemiyoloji uzmanları ve Sağlık Bakanı’nın kısıtlamaların hemen kaldırılmasına yeşil ışık yaktıklarını belirtti.

Güney Kıbrıs Haberleri

Hristodulidis: Maraş önerisi masada kalmaya devam ediyor
PepsiCo ve EKTAM Kıbrıs’a 144 milyon Euro’luk dava açıldığı iddiası
Limasol’da 22 yaşındaki Kıbrıslı Türk gence saldırı!
Hristodulidis: Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması için fırsat penceresi var
Güney Kıbrıs’ta taşınmaz mal satışlarında yüzde 14’lük artış