Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır diaspora konularında işbirliği imzaladı

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır’ın, dün, Güney Lefkoşa’da gerçekleştirilen görüşme sırasında alınan karara göre, diaspora konusunda üçlü stratejiyi ileriye götürdükleri belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, “Diaspora Konusunda Üçlü Strateji” başlıklı haberinde, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında üçlü işbirliğinin sonucunun “İskenderiye: Nostos, dönüş-Nostos, the Return” ismini taşıyan diaspora konuları olduğunu yazdı. 

Gazete üç ülke arasındaki işbirliğinin, dün, Rum Başkanlık Sarayı’nda, toplantıya ev sahipliği yapan Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nikolau Quick ile Mısır Göç Bakanı Nabia Markam Abdelshahid tarafından imzalandığını belirtti. 

Habere göre Mısır’ın önerisi olan “Nostos” programı, İskenderiye’de daha önce yaşayan  Kıbrıslı ve Yunanlıları kente geri getirecek etkinlikleri kapsıyor.

Üç yetkili, yaptıkları açıklamada, imzalanan işbirliğinin önemine vurgu yaptılar. 

 

Güney Kıbrıs Haberleri

Güney Kıbrıs’taki “Trozena” köyü İsraillilere satıldı
Hristodulidis: Nadir ırklarda da şap hastalığı görüldü
Güney Kıbrıs’ta, 2025 yılında 8 bin 575 kişiye siyasi sığınmacı statüsü verildi.
Palmas: “Devam eden Türk işgali” nedeniyle güçlü ordu zorunlu
Güney'de Şap hastalığı protestosu!