Hacıgeorgiyu AB-Türkiye Karma Komitesi toplantısına katıldı

Hacıgeorgiyu AB-Türkiye Karma Komitesi toplantısına katıldı

 AKEL’in Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekillerinden Takis Hacıgeorgiyu’nun, Ankara’da gerçekleştirilen AB-Türkiye Karma Komitesi toplantısı çalışmaları çerçevesinde, Türkiye’nin AB katılımı, Kıbrıs sorunu, “Münhasır Ekonomik Bölge” ve Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması konularını gündeme getirdiği haber verildi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı’nın ise toplantı çerçevesinde bu konulardaki sorulara yanıt verdiğini yazan Fileleftheros gazetesi, Hacıgeorgiyu’nun “hiçbir normal devletin, güvenliğini herhangi başka bir devletin yetkisine terk etmediğini söylediğini” iletti.

Gazeteye göre toplantıda Kıbrıslı Türklerin güvenliği konusunu da gündeme getiren Hacıgeorgiyu, “Rum tarafının, Kıbrıslı Türklerin güvenlik hissiyatının karşılanması için iki kesimli iki toplumlu federasyonu kabul ettiğini” öne sürdü.

Hacıgeorgiyu, “AB’ye nihai katılım hedefinin Türk tarafı için bir çeşit ayrıcalıklı ilişki değil de, öncelik olmasını duymaktan memnun olduğunu” da ifade etti.

Habere göre, Türk bakanın “Gümrük Birliği’nin ve Türk vatandaşlarına vize serbestisinin ilerlemediği konusundaki şikayeti” üzerine ise Hacıgeorgiyu, “Türkiye’nin mevcut gümrük birliğinden kaynaklanan yükümlülüklerine yanıt vermediği ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımadığı andan itibaren, bunun gerçekleşmesinin imkansız olduğunu” iddialarına ekledi.

Güney Kıbrıs Haberleri

Cami kursunda 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismar!
"Türkiye’yle ilgili AB üyesi 27 ülkenin izlediği politikayı sürdüreceğiz"
1 yılda 4 bin 749 öğrenci şiddet olaylarına karıştı
Kıbrıslı Rumların yüzde 14,9’u fakirlik tehlikesinde
Rum Basını: Görüşüyorlar ama "Eli boş"