Hakkari'deki terör operasyonunda patlayıcılar ve nüfus cüzdanları ele geçirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde jandarma ekiplerinin bir köyde yaptıkları aramalarda, PKK/KCK bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen 65 nüfus cüzdanı ile çok sayıda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında dün Yüksekova'nın Demirkonak köyü Yumrutaş mezrasına operasyon düzenleyerek, arama- tarama faaliyeti yaptı.

PATLAYICILAR VE NÜFUS CÜZDANLARI ELE GEÇİRİLDİ

DHA'nın haberine göre, yapılan aramalarda 23 dinamit lokumu, patlatma düzeneği, 3 Kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, küçük tüp içerisinde patlayıcı madde düzeneği, 1 el bombası, 1 fünye, 2 dürbün, 1 gece görüş dürbünü, 12,5 metre kablo, 3 dürbün aparatı, 4 not defteri, 1 rüzgar ölçer anemometre, 34 pil, 2 örgütsel rozet, mp3 çalar, 1 sürücü belgesi ve nüfus kayıt örneği, PKK/KCK bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen 65 nüfus cüzdanı ile çok miktarda yaşam malzemesi ve bir poşet içerisinde bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Türkiye Haberleri

Fidan: “Ateşkes bir müddet daha uzatılabilir"
Türkiye'de Mart ayı enflasyonu yüzde 1,94 olarak açıklandı
Karadeniz'de bir tanker insansız deniz aracı saldırısına uğradı
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
"Kıbrıs sorununu çözmek için çok sıkı çalışıyoruz"