“POLİSE ŞİKÂYET ETTİK”: Çırakoğlu: Özel güvenlik ihalelerinin verildiği söz konusu firmanın 2019 yılı özel güvenlik ihalesine, 2018 yılına ait ve temizlik ihalesinden bahseden belgeler ile girdiğini tespit ettik. Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde şikâyetçi olduk
“YARGIYA BAŞVURACAĞIZ”: Çırakoğlu: Polis, şikâyetimizi dikkate aldı, söz konusu firma hakkında soruşturma başlattı. Ayrıca bugüne kadar çıkılan güvenlik ihalelerinin tümünün incelenmesini istiyoruz. Bu ihaleler ile ilgili Yüksek İdare Mahkemesi’ne de başvuracağız
KKTC’nin ilk özel güvenlik şirketi, Özel Güvenlik Sistemleri Ltd. Direktörü Nurettin Çırakoğlu, Merkezi İhale Komisyonu tarafından son 2 yıl içerisinde açılan güvenlik ihalelerinin tümünü en düşük teklifi verip, kazandıklarını ancak Rekabet Kurulu’nun ihaleyi, ekseriyetle bir güvenlik şirketine verdiğini öne sürdü.
İki yılda 12 ihalenin bu şekilde söz konusu firmaya verildiğini ifade eden Çırakoğlu, şöyle dedi: “Özel Güvenlik Sistemleri Ltd. 1996 yılında kuruldu ve ülkenin ilk özel güvenlik şirketi olma özelliği vardır. İşimiz, işyerlerine, konutlara, bankalara, üniversitelere hizmet vermek.