"Halk daha fazla çaresizlik ve yoksulluğa sürüklenmiştir”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), elektrik ücretlerine yapılan zammı eleştirdi. 

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), elektrik ücretlerine yapılan zammı eleştirdi. 

Sendika Başkanı Ozan Elmalı, yeni elektrik tarifesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yeni tarifenin yaratacağı yıkımın, özellikle asgari ücretle çalışan, dar gelirli vatandaşlar üzerinde büyük bir kambur oluşturacağını belirtti.

Yeni tarifenin “yaratılacak yıkımı öngörmeyen bir anlayış” ile belirlendiğini savunan Elmalı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu için atılması gereken adımların yıllarca ötelendiğini, kurumun alacaklarının alınmadığını savundu. Elmalı, düşük gelirlilerin yararlandığı 3 zamanlı tarifenin geri getirilmesi çağrısında bulundu. 

Vatandaşın alım gücünün gün geçtikçe azaldığını belirten Elmalı, “Buna bir de elektrik zammının eklenmesi halkı daha fazla çaresizlik ve yoksulluğa sürüklemiştir” dedi. 

Gündem Haberleri

Fatma Ünal'ın davası itham için 10 Haziran'a ertelendi
Vergi, KDV, asgari ücret ve hayvancılık alanlarını kapsayan 5 yasa tasarısı resmi gazetede yayınlandı
Bengihan Asgari Ücretler Yasası’ndaki değişikliğe tepki gösterdi
"Külliyedeki Dünya Sanat Günü organizasyonunun parçası olmayacağız"
Denktaş: Kıbrıs’ta işgal altında olan tek şey Kıbrıs Cumhuriyeti hükûmetidir