Hamaney: Ortadoğu Barış Planı, Trump'tan önce ölecek

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı Ortadoğu Barış Planı’nın ‘ondan önce tarihe karışacağını’ belirtti.

Ortadoğu Barış Planı’na bir tepki de Ayetullah Ali Hamaney’den geldi. Twitter’da Hamaney’e ait hesaptan yapılan açıklamada, “Amerikan komplosu ‘Yüzyılın anlaşması’ Trump’tan önce ölecek” ifadeleri kullanıldı.

Donald Trump, damadı Jared Kushner’a hazırlattığı ve ‘Yüzyılın anlaşması’ olarak nitelendirdiği planı salı günü Washington'da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte açıklamıştı.

Plan, Kudüs’ün bölünmemiş bir şekilde İsrail'in başkenti olması, mevcut Yahudi yerleşimlerinin tamamen muhafaza edilmesi ve kurulacak Filistin devletinin başkentinin Doğu Kudüs'te olmasını öngörüyordu.

Plana, Filistin başta olmak üzere pek çok ülke tepki göstermişti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, "Bu aptalca girişimler yetti. Yüzyılın en alçak planı" demişti.

Dünya Haberleri

Holguin ile Guterres telefonda görüştü
Nepal'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1385'e yükseldi
İngiltere dahil 12 ülkeden İsrail'e yaptırım
New York büyüklüğünde alan küle döndü
Chikli: Macron bizi sırtımızdan bıçakladı