Hamile ve kalp hastası SES üyesi iki gündür gözaltında

Mersin’de dün polis tarafından gözaltına alınan SES üyesi Zeliha Yaman Yavuklu dünden bu yana Mersin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nde tutuluyor.

Gözaltına alınan SES üyesi Yavuklu dün gözaltına alınırken gözaltı işlemleri sürüyor. Mersin Şehir Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Yavuklu’nun hamile olduğu ve kalp hastası olduğu da belirtildi.

Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre, SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, “Zeliha Yaman Siirt’te sendikanın kadın sekreteriyken 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü gibi günlerde yapılacak etkinlikler için çeşitli kişilerle telefon konuşması yapmış. 4 yıl sonra bu konuşmalar soruşturma konusu olmuş. Sendikal faaliyetin soruşturma konusu olmaması gerekir. Arkadaş gebe, kalp hastası. Evde çocuğu var. Gözaltına alınması şart değildi. İş yeri belli bir kamu çalışanı. Evinden gözaltına alınmadan da ifade verebilirdi” diye konuştu.

 

Türkiye Haberleri

Mersin Limanı’nda kimyasal alarm!
Türkiye’de ağustos enflasyonu yıllık 31,51 oldu
Türkiye’nin nüfusu 86 milyon 320 bin oldu
Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı
Bahçeli: Terörsüz Türkiye gelecek Türk asırlarının müjdesidir