Hasiopoğlu: CTP, Anayasa’yı çiğniyor, siyasi kurnazlık yapıyor!

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, CTP’nin iç tüzüğü ve Anayasa’yı 'bağıra bağıra' çiğnediğini, siyasi kurnazlık yaptığını belirtti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) iç tüzüğü ve Anayasa’yı bağıra bağıra çiğnediğini vurguladı.

CTP’nin, hükümetten memnun olmasa da Meclis’i açmak zorunda olduğunu işaret eden Hasipoğlu, CTP’nin siyasi kurnazlık yaptığının altını çizdi ve Meclis tarihinde böyle bir şey olmadığını söyledi.

“SON ARA VERİLDİĞİNDE MECLİS BAŞKANLIĞI KOLTUĞUNDA ÖZDENEFE VARDI”

Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan Gökhan Altıner’in sunduğu Sabah Postası programına konuk olan Oğuzhan Hasioğlu, 2 gündür Meclis’in, verilen aranın devamını beklediğini hatırlattı.

“PARLAMENTER SİSTEMDE YASAMA VE YÜRÜTME BİRBİRİNDEN AYRILMALI”

Son ara verildiğinde Meclis Başkanlığı koltuğunda Fazilet Özdenefe olduğunu anımsatan Hasioğlu, ara verildiğini ve Zorlu Töre’nin hastaneye kaldırıldığını, rapor gönderdiğini işaret etti ve “Tüzüğe göre yetki; Meclis Başkan Yardımcısı Özdenefe’dedir” dedi.

CTP’nin erken seçim çağrısı yaptığını, ama Parlamenter Sistemde, yasama ve yürütmeyi birbirinden ayırmak gerektiğini vurgulayan Oğuzhan Hasioğlu, “Kuvvetler ayrılığı vardır. Yasama faaliyeti ayrıdır, yürütme ayrıdır” şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri

Bir yılı aşkın süredir kaçak yaşıan zanlı 7 gün tutuklu kalacak
Hafta sonu sağanak yağmur ve yer yer fırtına bekleniyor
Maviş: Karma evliliklerden doğan çocukların hak mücadelesi AİHM gündemine alındı
Dinçyürek, Devlet Laboratuvarı inşaatında inceleme yaptı
"Hükümet yaşanan her krizin bedelini emekçilere ve dar gelirlilere ödetiyor"