Hayvancılık Dairesi’nden üreme mevsimindeki balıkların avlanmaması çağrısı

Hayvancılık Dairesi, balık avında üreme dönemlerine ve balık boylarına dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

Hayvancılık Dairesi, balık avında üreme dönemlerine ve balık boylarına dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi’nden yapılan açıklamada, Daire tarafından yapılan denetimlerde, Balıkçılık Tüzüğü’ne aykırı durumların tespit edildiği belirtildi.

Bildiride bazı dönemlerde avlanması yasak olan ve üreme mevsiminde olan türelerin avlandığı kaydedildi.

Su Ürünleri Yasası ve ilgili tüzüklerde, bazı balık türleri için avlanılabilecek boylar ve avlanılabilecek dönemlerin belirtildiğine işaret edildi.

Yasalara uyulmadan yapılan avcılığın hem denizdeki biyolojik çeşitliliğe zarar verdiği hem de deniz ürünlerinin sürdürülebilirliğini tehdit ettiği kaydedildi.

Açıklamada, “Bu çerçevede, tüm balıkçılarımızın amatör ya da profesyonel fark etmeksizin yasal düzenlemelere titizlikle uyması; doğal kaynaklarımızı koruma sorumluluğuyla hareket etmesi büyük önem taşımaktadır” denildi.

Gündem Haberleri

"Hakkımda çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor"
Şenkaya: 200 milyon Euro Güney'e kaydı
KTOEÖS LTL önünde okul müdürüne açılan soruşturmayı eleştirdi
Banka çalışanları hakim karşısında!
Polisin dur emrine uymadı, polislere çarptı