Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Genel Kurulu bugün Acapulco Hotel’de gerçekleştirildi. Genel Kurula Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra birçok milletvekili ve bakan da katıldı.
Genel kurulda konuşma yapan Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, yaptığı konuşmada hükümetin sektörden gelen çağrılara cevap vermesi gerektiğini, sıkıntılara ses ve cevap vermesi gerektiğini söyledi.
Çağıner, sektör içerisinden “zaten kimse bizi dinlemiyor” görüşünün yükseldiği bu da hem sektör hem de bakanlık için iyi olmadığını söyledi.
Çağıner, sadece Turizm Bakanlığı değil tüm bakanlıkların bu konuda elinden geleni yapması gerektiğini belirterek, paydaşların nasıl işbirliği yapabileceğinin de konuşulması gerektiğini belirtti.
Ekonomik Örgütler Platformu çatısı altında yapılan çalışmalarla yerli üretimin turizmdeki etkisinin ortaya çıkarıldığını belirten Çağıner, yerli istihdam noktasında da algının aksine yerli istihdamın ne kadar fazla olduğunun sayılardan anlaşılacağını söyledi.
Çağıner, “Bugün hangi milletten olursa olsun kapımıza gelip iş isteyen kim olursa biz yardımcı oluyoruz. Özellikle yerli istihdam bizim için çok daha önemli” sözlerini kullandı.
Çağıner, “Yeni havalimanı yapıldı diye ilave bir tane uçak inmeyecek, kimse yeni havalimanı var diye hiçbir turist bir ülkeye gitmez. Turizme yansıması olarak Ercan’ın dört dörtlük olması bir fayda sağlamayacaktır. Ercan bu durumda öksüz kalacaktır. Bu havalimanının turizme yansıması noktasından hükümetin adım atması gerekiyor” diye konuştu.
Çağıner, “Bu yaşananlar bizim kaderimiz değildir. Bu bizim kaderimiz değilse bunu da değiştirebilmek yine bizim elimizde olacaktır. Bunun için çalışmaya devam edeceğimiz noktasında kimsenin kuşkusu olmasın” dedi