"İskele Halk Plajı’na kirli su akıntısı yoktur"

İçişleri Bakanlığı, İskele Halk Plajı, atık suların rehabilitesi ve yürütülen çalışmalar hakkında yazılı açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı, İskele Halk Plajı, atık suların rehabilitesi ve yürütülen çalışmalar hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler başkanlığında 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde ilgili taraflarla yapılan toplantılarda, İskele İlçesinde Long Beach Sahili olarak adlandırılan bölgedeki kanalizasyon ve atık su sorununun çözümüne yönelik “Acil Eylem Planı”nın hazırlandığı anımsatıldı.

Açıklamada Acil Eylem Planı çerçevesinde alınan kararlar doğrultusunda harekete geçildiği belirtilirken dere yataklarına akan lağım suları ve İskele Halk Plajına akan atık sulara gerekli müdahalelerin yapıldığı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Basında yer alan bahsi geçen konu yerler rehabilite edilmiştir. Gelinen aşamada İskele Halk Plajına herhangi bir kirli su akıntısı veya sızıntısı yoktur. Yapılan çalışmaların ardından bahse konu yerleri İskele Belediyesi ve İskele Kaymakamlığımız düzenli olarak kontrol etmektedir.
Rehabilite çalışmalarının ardından Temel Sağlık Hizmetleri Dairemiz, daha önce yüksek miktarda koli basili belirlenen İskele Halk Plajı denizinden yeniden numune almıştır. Temel Sağlık Hizmetleri Dairemizin tahlil sonuçlarına göre halk sağlığını korumak adına gerekli tüm adımlar atılacaktır.”

Gündem Haberleri

Otomobil ile Beton Mikseri kafa kafaya çarpıştı
9 ayrı pakette 220 gram! uyuşturucu ele geçirildi
4 kilo uyuşturucu ele geçirildi, zanlı tutuklandı
Sanayi bölgesindeki kaportacıyı soydu
Düzenlenen ortak operasyonda bir kilo uyuşturucuyla yakalandılar