"İskele-Karpaz bölgesindeki okullarda Türkçe bilmeyen 72 çocuk var"

Cumhuriyetçi Türk Partisi İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, İskele-Karpaz bölgesindeki okullarda Türkçe bilmeyen 72 çocuk bulunduğuna işaret etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, İskele-Karpaz bölgesindeki okullarda Türkçe bilmeyen 72 çocuk bulunduğuna işaret ederek, özel eğitime muhtaç çocukların da bu özel eğitime ulaşmada sıkıntı yaşadığını söyledi.

Hamzaoğulları, Karpaz bölgesinde eğitimle ilgili yaşanan sıkıntıları Meclis’te gündeme getirdi.

İskele ve Karpaz bölgesine hizmet götürmenin hükümetin aklından bile geçmediğini savunan Hamzaoğulları,  eğitimle alakalı sorunlarının ele alınması gerektiğini kaydetti.

Hamzaoğulları,  İskele-Karpaz bölgesindeki okullarda Türkçe bilmeyen 72 çocuk bulunduğuna işaret ederek, özel eğitime muhtaç çocukların da bu özel eğitime ulaşmada sıkıntı yaşadığını söyledi. Hamzaoğulları, Ötüken’deki okulla bu sorunun kısmen çözüldüğünü ancak yetersiz olduğunu belirtti.

Yeşilköy ve Kumyalı’daki okullarda merkezi eğitime gidilebileceğini söyleyen Hamzaoğulları, iki okulu merkezileştirme ve birini de özel eğitim okulu yapma önerisinde bulundu.

Hamzaoğulları,  İskele Vakıflar Koleji’ne Gazimağusa’dan öğrenci alındığını ancak İskele’deki öğrencilerin bu okula giremediğine işaret ederek, eğitimdeki fırsat eşitliğinin bu şekilde sağlanamayacağını söyledi. Hamzaoğulları, bölgede yaşayan çocuklara fırsat eşitliği sağlanması halinde başarılı olacaklarını belirtti.

İskele-Karpaz’ın eğitimde yaşadığı sıkıntıların çözümüne yönelik çalıştay düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Hamzaoğulları, bölge çocuklarının eksiksiz eğitim alması gerektiğini kaydetti.

Bölgede geçici sözleşmeli öğretmen alınması noktasında da sıkıntılar bulunduğunu söyleyen Hamzaoğulları, hükümetin yandaşlarını göreve atadığını savundu.

Gündem Haberleri

Kıdem tazminatları için 2026 bütçesinde ödenek ayrıldı
Bin 824 gündür ülkede kaçak olduğu ortaya çıktı
Tehlikeli sürüşe 10 bin 240 TL ceza!
"Ülkedeki tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar aşılanmalı"
Pazar gününden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor