İsrail Güney Kıbrıs Büyükelçisi’nden temaslar

İsrail'in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Shmuel Revel'in, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ve Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutanı Korgeneral İlias Leondaris ile temaslarda bulunduğu belirtildi.

Haravgi gazetesi İsrail’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Shumuel Revel’in temasları sırasında Kıbrıs sorunu ile üçlü işbirliği konularını ele aldığını yazdı. 

Gazete BM’nin Kıbrıs’taki resmi internet sayfasına dayanarak BM Genel Sekreteri Elizabeth Spehar’ın İsrail Büyükelçisi’ne, Güvenlik Konseyi’ne son olarak yaptığı bilgilendirme, UNFICYP’in stratejik açıdan gözden geçirilmesi ve Kıbrıs sorununa ilişkin gelişmeler  hakkında bilgi verdiğini belirtti. 

Habere göre, İsrail Büyükelçisi Revel, RMMO Komutanı Leonaridis ile temaslarında ise bölgesel konuları, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasındaki üçlü işbirliği konularını görüştü. 

Güney Kıbrıs Haberleri

Güney Kıbrıs’taki “Trozena” köyü İsraillilere satıldı
Hristodulidis: Nadir ırklarda da şap hastalığı görüldü
Güney Kıbrıs’ta, 2025 yılında 8 bin 575 kişiye siyasi sığınmacı statüsü verildi.
Palmas: “Devam eden Türk işgali” nedeniyle güçlü ordu zorunlu
Güney'de Şap hastalığı protestosu!