İzcan: Kuzey Kıbrısı faşist bir devlete dönüştürüyorsunuz

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, UBP koalisyon hükümetinin meclise sunup ivediliğini almaya çalıştığı anti-demokratik yasaların, Kuzey Kıbrıs'ı faşist bir devlete dönüştüreceğini vurguladı.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, UBP koalisyon hükümetinin meclise sunup ivediliğini almaya çalıştığı anti-demokratik yasaların, Kuzey Kıbrıs'ı faşist bir devlete dönüştüreceğini vurguladı.

“ Ankara’daki AKP hükümeti tarafından hazırlanan ve imzalanan ekonomik protokolle topluma dayatılan yasalar, Kıbrıs Türk toplumunu baskı altına alıp, temel hak ve özgürlükleri tümden ortadan kaldırmayı hedeflemektedir “ diyen İzzet İzcan, parlamentodaki aritmetiğin bunları engellemeye yetmediğini belirterek, demokratik muhalefeti sivil itaatsizlik dahil her türlü mücadeleyi hayata geçirmeye çağırdı.

Temel insan haklarını ayaklar atına alıyorsunuz.

Otoriter ve faşizan yasaların yasallaşması durumunda, düşünce özgürlüğü dahil, temel insan haklarının ayaklar altına alınacağını belirten BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, ülkede yaşamanın imkansız hale geleceğini vurguladı.

Dayattığınız ekonomik paketi hayata geçirmeye çalışıyorsunuz.
“ Dayattıkları yoksulluk paketlerini başka türlü hayata geçiremeyeceğini bilen UBP koalisyon hükümeti, devlet terörü, şiddet ve baskı rejimi kurarak toplumu susturmaya çalışmaktadır “ diyen İzzet İzcan, her türlü demokratik mücadele yöntemleri kullanılarak buna izin verilmeyeceğini vurguladı.

Gündem Haberleri

2026 YKS’de başarı bursu kazanan öğrenciler açıklandı
Muhaceret affı vaadiyle 307 bin TL dolandırdı
Açlık sınırı 48 bin 236 TL
Altın dolu çantayı havalimanında teslim edip yurt dışına kaçtı
Erhürman ile Fidan bir araya geldi