Kaçaklar sınır dışı edilecek

KKTC’de ikamet izinsiz suçundan tutuklanan Bangladeş uyruklu Sahadat Hossaın, MD Anwar Hossan, Latıb Latıb ile Nijeryalı Obidiasor Josephine Adachukwu ve Faith Sunday Jimmy yeniden mahkemeye çıkarıldı.

KKTC’de ikamet izinsiz suçundan tutuklanan Bangladeş uyruklu Sahadat Hossaın, MD Anwar Hossan, Latıb Latıb ile Nijeryalı Obidiasor Josephine Adachukwu ve Faith Sunday Jimmy yeniden mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Kemal Sekizler mahkemeye olguları aktardı.

Polis, 12 Aralık 2025 tarihinde, saat 12:10 raddelerinde Lefkoşa Muhaceret şubesine gelen Sahadat Hossaın ile MD Anwar Hossan’ın yapılan muhaceret kontrolünde yapılan muhaceret kontrolünde  08.10.2025 tarihinden itibaren 65 gün, Latıb Latıb’’in ise 16.01.2024 tarihinden itibaren 696 gün KKTC’de ikamet izinsiz bulunduklarının tespit edildiğini kaydetti. Polis, zanlıların suçüstü tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını söyledi.

Polis, 12 Aralık 2025 tarihinde saat 12:30 raddelerinde Lefkoşa’da Ceyhan Sokak üzerinde LPM Cürümleri Önleme Şubesi tarafından yapılan kontrolde; Obidiasor Josephine Adachukwu 27.12.2021 tarihinden itibaren 1446 gün, Faith Sunday Jimmy’nin 02.01.2022 tarihinden itibaren 1440 gün KKTC’de ikamet izinsiz bulunduğunun tespit edildiğini kaydetti. Polis, zanlıların KKTC’de kalmış olduğu bu süre zarfında herhangi bir suça karışıp karışmadığının araştırıldığını, ihraç işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli yazışmaların yapıldığını söyledi.

Polis, zanlıların ihraç işlemlerinin tamamlanabilmesi için 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlıların 8 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Gündem Haberleri

Bir yılı aşkın süredir kaçak yaşıan zanlı 7 gün tutuklu kalacak
Hafta sonu sağanak yağmur ve yer yer fırtına bekleniyor
Maviş: Karma evliliklerden doğan çocukların hak mücadelesi AİHM gündemine alındı
Dinçyürek, Devlet Laboratuvarı inşaatında inceleme yaptı
"Hükümet yaşanan her krizin bedelini emekçilere ve dar gelirlilere ödetiyor"