Kadirov: Teröristler için ölüm cezası getirilsin

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti’nin lideri Ramzan Kadirov, Rusya’da terör yanlıları için ölüm cezası getirilmesi gerektiğini belirtti.

Rossiya 1 kanalında yayınlanan bir söyleşi programına katılan Kadirov, “Teröristler için ölüm cezası sadece gerekli olmayıp, aynı zamanda çok önemli. Onlar yakalanmamalı, yok edilmeli” ifadelerini kullandı.

Rusya’da son idam cezası 1996’da uygulamaya konmuş, 1997’de Rusya’nın Avrupa Konseyi’ne katılmasıyla kaldırılmıştı. Ölüm cezası moratoryumunun kaldırılması konusu birçok kez gündeme getirilmiş, fakat bu çabalar sonuçsuz kalmıştı.

2015’te Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, terörizm için ölüm cezasının geri getirilmesine yönelik önerileri kabul etmemişti.

Dünya Haberleri

Holguin ile Guterres telefonda görüştü
Nepal'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1385'e yükseldi
İngiltere dahil 12 ülkeden İsrail'e yaptırım
New York büyüklüğünde alan küle döndü
Chikli: Macron bizi sırtımızdan bıçakladı