Kanber: "Elektriğe kabul edilemez bir zam yapıldı"

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, elektriğe kabul edilemez bir zam yapıldığını dile getirdi, işletmelerin bu zammı karşılayamayacağına dikkat çekti.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, elektriğe kabul edilemez bir zam yapıldığını dile getirdi, işletmelerin bu zammı karşılayamayacağına dikkat çekti.

Kanber, “Elektrik zammı sübvansiye edilmeliydi. Devlet kendi kasasından para çıkmasını istemedi, katkı ayırmadı. İşletmeler daha da daralacak” dedi.

Asgari ücret sonrası yapılan artışla yeniden aynı noktaya gelindiğini de belirten Kanber, işletmelerin kapanmaması için zammın aşağıya çekilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kanber, “Elektrik sektörün temel girdisi… Alternatif enerji olayı da çok yeterli değil. Girdiler de yükselecek. Piyasa pahalılaşacak” şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri

Bir yılı aşkın süredir kaçak yaşıan zanlı 7 gün tutuklu kalacak
Hafta sonu sağanak yağmur ve yer yer fırtına bekleniyor
Maviş: Karma evliliklerden doğan çocukların hak mücadelesi AİHM gündemine alındı
Dinçyürek, Devlet Laboratuvarı inşaatında inceleme yaptı
"Hükümet yaşanan her krizin bedelini emekçilere ve dar gelirlilere ödetiyor"