"Kapılar açılacaksa eşzamanlı açılsın"

Denizli Gemikonağı Kalkındırma Derneği, Aplıç ve Derinya Kapılarının en erken zamanda ve eşzamanlı olarak açılmasını istediklerini, aksini kesinlikle kabul etmediklerini belirtti.

Dernek Başkanı M. Türkay Fotalı,  yazılı açıklamasında,  Lefke halkının Lefke-Aplıç sınır kapısının  açılmasını 23 yıldır istediğini ve bu yönde girişimler yaptığını  kaydetti ve   Lefke Aplıç kapısı açılmadan hiç bir kapının açılmasını istemediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın  kendilerine Aplıç Kapısı’nın Derinya Kapısı’yla birlikte açılacağı yönünde söz verdiğini de savunan Fotalı, “Aplıç’ın daha  önce açılmasını istemiyoruz. Açılacaksa eşzamanlı açılsın” dedi.

Aplıç’ta asfalt çalışmasının tamamlandığını, polis ve  gümrük odalarının yapımının beklendiğini ifade eden Fotalı,  “daha fazla oyalanmak istemediklerini” de dile getirdi.

 

Gündem Haberleri

“Vergi matrahı düzenlenmezse maaşlarda yüzde 2,45’e varan kayıp olacak”
“Vergi matrahı konusunda çalışan mağdur edilmeyecek”
Askeri öğrenci temin başvuruları cuma günü sona erecek
Pazar sağanak bekleniyor
"Bu geri adım değil, olumlu adımdır"