Karikatür davası başladı

Afrika gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Gazete Direktörü Ali Osman Tabak, dün karikatür davasıyla ilgili mahkemeye çıktı

Afrika gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Gazete Direktörü Ali Osman Tabak, dün karikatür  davasıyla ilgili mahkemeye çıktı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Cenkay İnan’ın huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ergin Atıcı, sanıklar Levent ve Tabak adına avukatlar Tacan Reynar ve Mine Atlı hazır bulundu. Savcı Atıcı, tanık olarak Müfettiş İsa Sevindik’i dinletti.

 

Sevindik bulguları aktardı

Sevindik, sanıkların 8 Aralık 2017 tarihinde 9. sayfada yayınlanan karikatürle ilgili olduğunu beyan etti. Müfettiş İsa Sevindik, 8 Aralık 2017 tarihli gazeteyi ve Afrika Yayıncılık LTD. onay belgelerini, mahkemeye emare olarak sundu. Sevindik, TC Büyükelçiliği’nin, karikatürün yayınlanmasının ardından TC Cumhurbaşkanı, TC halkının rencide edildiğine dair şikayette bulunduğunu söyledi. Sevindik, şikayet dilekçesini emare olarak sunmak istedi. Avukat Tacan Reynar, belgenin ibraz edilmesine itiraz etti.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

 

Gündem Haberleri

Arhun: KKTC asgari ücret toplumuna dönüşme yolundadır
Sevgül Uludağ, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak
"Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği yok sayılarak kalıcı çözüm üretilemez"
Serdaroğlu: Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nu derhal toplayın!
Açık artırmayla araç satışı yapılacak