Ülkede et fiyatları ile ilgili tartışma devam ederken, Toprak Ürünleri Kurumu, ‘hayvan varlığının dengelenmesi’ gerekçesi ile karkas et ithalatının yapılması konusunda girişim başlattı. Karkas et ithalatı ile et fiyatlarındaki artışın önüne geçmek ve üretim bağlamında arz talep dengesinde ileride meydana gelebilecek olumsuzluklar önlemek; bunun yanında fiyatları dengede tutmak amaçlanıyor. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ise alınan bu karara tepki gösterdi ve hayvan üreticileri olarak bu uygulamaya karşı olduklarını vurguladı.
Naimoğulları, yapılması gereken ilk şeyin ülkedeki et fiyatlarının denetlemesi konusu olduğunun altını çizerek, kimsenin vatandaşı kasıtlı olarak kazıklama hakkı olmadığını söyledi.
Öte yandan, geçen yıl Veteriner Dairesi’nde kayıtlı hayvan sayısının yaklaşık 240 bin iken et ithalinin gündemde olmadığını kaydeden Naimoğulları, şu an bu sayının 250 binin üzerine çıktığını anımsatarak, bundan dolayı karkas et ithali kararının alınmasına şiddetle karşı olduklarının altını çizdi.
NAİMOĞULLARI: MEMURLAR ET FİYATLARINI DENETLESİN
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, karkas et ithalinin büyük baştan çok, küçükbaş hayvan ithali olduğunu belirterek, üretici kesimin bu karara karşı çıkmayı sürdüreceğini kaydetti.
Yapılması gereken ilk şeyin Tarım Bakanlığı’nın ülkedeki et fiyatlarını denetlemesi olduğunu ifade eden Naimoğulları, her kasaptaki et fiyatının aynı olması gerektiğinin altını çizdi.
Canlı hayvan fiyatlarının olması gerekenin çok üstünde seyrettiğini de belirterek, “Burada büyük bir yanlış var” diye konuştu.