Kerkük'teki askeri gerilim

Irak güçlerinin, Kerkük'ün bazı bölgelerinde kontrolü sağlayarak ilerlemeye devam ettiği bildirildi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, "Kerkük'te güvenliği sağlama operasyonları kapsamında Halid Köprüsü Kapısı, Riyad-Halid Mektep yolu, Meryem Beg sınır kapısı ve Reşad-Meryem Beg yolunda kontrol sağlandı." denildi.      

Açıklamada ayrıca, Irak güvenlik güçlerinin Kerkük'ün kuzeyindeki doğal gaz yatakları, polis karakolu ve Kerkük Elektrik Dairesi'nde de kontrolü sağlayarak ilerlediği aktarılıdı.      

KYB'YE BAĞLI PEŞMERGELERİN KENTİN GÜNEY CEPHESİNDEN ÇEKİLDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ      

Irak'ın Kerkük kentindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmergelerin, HaşdiŞabi ile anlaşmalı olarak kentin güney cephesinden çekildiği iddia edildi.

Kerkük'ün batısındaki 5. Cephe Komutanı Kemal Kerküki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kerkük'ün güneyinde bulunan 4.Cephedeki Peşmergelerin, Irak merkezi hükümetiyle anlaşmalı şekilde kent merkezinin iç kesimine doğru çekildiğini" ileri sürdü.      

Kerküki, güneydeki Peşmergelerin ani bir şekilde çekilmesi üzerine Erbil'den takviye güçlerin yola çıktığını ifade etti.      
Irak ordusunun henüz kent merkezine girmediğini dile getiren Kerküki, Peşmerge'nin K1 Askeri Üssü, havalimanı ve Havana ile Bay Hasan petrol kuyularının denetimini sağlamayı sürdürdüğünü kaydetti.      

Kerkük'ün güneyindeki 4. Cephe'de daha önce KYB'ye bağlı Peşmergelerin konuşlandığı belirtilmişti.

Dünya Haberleri

İsrail’den Batı Şeria’da son 30 yılın en büyük toprak gaspı
Yunanistan’ın güneyinde 5,7 büyüklüğünde deprem
"Kıbrıs meselesinin çözüme kavuşturulması tüm bölgenin yararına olacaktır"
Gazze'de ölü sayısı 4 bin 137'ye yükseldi
İsrail-Hamas savaşı: Binden fazla ölü