Kılıçdaroğlu: CHP, ciddi ve bilgiye dayalı muhalefet gösterecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeminiyle yaşayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle ilgili yaptığı değerlendirmede “Bu dönemde Meclis’i aktif şekilde çalıştırmamız gerekiyor.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplandı. Basına kapalı olarak yapılan ve yaklaşık 3 saat süren MYK toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemini ile başlayan yeni sistemde izlenecek yol değerlendirildi. 

'ABARTACAK BİR ŞEY YOK'

Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Meclis’teki yemin töreni ile Beştepe’deki programa katılmama gerekçesini, “Bir parti genel başkanı yemin ediyormuş. Neden gideyim? Abartacak bir şey yok” diye açıkladı. 

'MECLİS'İ AKTİF ŞEKİLDE ÇALIŞTIRMAMIZ LAZIM'

Toplantıda yeni sistemde nasıl bir muhalefet ortaya konulacağı üzerinde de duruldu. Kılıçdaroğlu, “Bu dönemde Meclis’i aktif şekilde çalıştırmamız gerekiyor. CHP grubu ciddi ve bilgiye dayalı bir muhalefet gösterecek” dedi. 

'GENİŞ DEMOKRASİ İTTİFAKI'

Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde demokrasi mücadelesinin daha da yükseltileceğini belirterek, Meclis’te ve diğer tüm platformlarda ‘geniş demokrasi ittifakı’ yönünde adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

 

Türkiye Haberleri

Mersin Limanı’nda kimyasal alarm!
Türkiye’de ağustos enflasyonu yıllık 31,51 oldu
Türkiye’nin nüfusu 86 milyon 320 bin oldu
Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı
Bahçeli: Terörsüz Türkiye gelecek Türk asırlarının müjdesidir