“Kilise malları tasarrufu ile ilgili tutuklanan görevli görevden uzaklaştırıldı ve hakkında idari soruşturma başlatıldı”

Din İşleri Başkanlığı, “Etnografik nitelikte olan eski eser kilise mallarını kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurma” suçlamasıyla tutuklanan görevli hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı

Din İşleri Başkanlığı, “Etnografik nitelikte olan eski eser kilise mallarını kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurma” suçlamasıyla tutuklanan Lefkoşa Selimiye Camisi temizlik görevlisinin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını ve görevli hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.  
Din İşleri Başkanlığı’ndan konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, dün bazı haber sitelerinde, bugün ise bazı gazetelerde “Lefkoşa Selimiye Camisinde temizlik görevlisi olan Erhan Bayandursun’unEtnoğrafik nitelikte olan eski eser kilise mallarını kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurma suçlamasıyla tutuklandığı ve mahkemeye sevk edildiğine dair haberler” yer aldığına işaret edildi. 
Açıklamada, “Adı geçen görevlinin tutuklandığına ilişkin haberlerin doğruluğu teyit edildikten sonra, bugün itibarıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılmış ve görevli hakkında idari soruşturma başlatılmıştır” denildi

Gündem Haberleri

"Enflasyon rakamları piyasadaki pahalılığı yansıtmıyor"
Kamuda yetkili 5 sendika Maliye Bakanlığı'nda eyleme gidiyor
Erhürman-Holguin görüşmesi bugün gerçekleşecek
Meteoroloji Dairesi'nden Karada ve denizde fırtına uyarısı!
5 gün boyunca yer yer sağanak bekleniyor