“Kısa süre içerisinde tüm bölgelere enerji akışı yeniden sağlanacak”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), frekans sorunu sebebiyle santrallerin yeniden devre dışı kaldığını ancak devreye alınmaya ve bölgelere elektrik verilmeye başlandığını duyurdu.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), frekans sorunu sebebiyle santrallerin yeniden devre dışı kaldığını ancak devreye alınmaya ve bölgelere elektrik verilmeye başlandığını duyurdu. Kurum, kısa süre içerisinde tüm bölgelere enerji akışının yeniden sağlanacağını bildirdi.

Kıb-Tek’ten yapılan yazılı açıklamada, yüksek gerilim hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle sabah saatlerinde santrallerin geçici olarak devre dışı kaldığı ve iki saatte tüm bölgelere elektrik enerjisi sağlanacağı bilgisinin verildiği hatırlatılarak, ancak santrallerin yeniden devreye alınmaya başlanmasıyla, frekans sorunu sebebiyle santrallerin yeniden devre dışı kaldığı belirtildi.

-“Kısa süre içerisinde tüm bölgelere enerji akışı yeniden sağlanacak”

Ekiplerin çalışmalarını yürüttüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Santrallerimiz devreye alınmaya ve bölgelere elektrik verilmeye başlanmıştır. Kısa süre içerisinde tüm bölgelere enerji akışı yeniden sağlanacaktır. Vatandaşlarımızın anlayışı için teşekkür eder, çalışmaların güvenli ve hızlı bir şekilde tamamlanması adına gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtiriz.”

Gündem Haberleri

Bir yılı aşkın süredir kaçak yaşıan zanlı 7 gün tutuklu kalacak
Hafta sonu sağanak yağmur ve yer yer fırtına bekleniyor
Maviş: Karma evliliklerden doğan çocukların hak mücadelesi AİHM gündemine alındı
Dinçyürek, Devlet Laboratuvarı inşaatında inceleme yaptı
"Hükümet yaşanan her krizin bedelini emekçilere ve dar gelirlilere ödetiyor"