Konya merkezli 38 ilde FETÖ operasyonu...

Konya merkezli 38 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonda 70 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı

Konya merkezli 38 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün askeri mahrem yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla 70 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi.

AA'nın aktardığına göre Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaları sürüyor. Bu kapsamında, daha önce yakalanan örgütün askeri personeli ve "mahrem imamları"nın ifadeleri doğrultusunda tespit edilen şüpheli 70 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde sözleşmeli personel olarak görev yaptıkları ve örgütün askeri mahrem yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen şüphelilerden 47'sinin subay, 23'ünün astsubay olduğu öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, Konya merkezli 38 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Türkiye Haberleri

Mersin Limanı’nda kimyasal alarm!
Türkiye’de ağustos enflasyonu yıllık 31,51 oldu
Türkiye’nin nüfusu 86 milyon 320 bin oldu
Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı
Bahçeli: Terörsüz Türkiye gelecek Türk asırlarının müjdesidir