Koop-Sen’in Koopbank iştiraklerindeki grevi devam ediyor

Kooperatif Çalışanları Sendikası (Koop-Sen) Başkanı Mehmetali Güröz, işten durdurma şartını kabul etmeyeceklerini yineleyerek, Koop-Süt, Zirai Levazım ve Binboğa Yem’deki süresiz grevin devam ettiğini belirtti.

Kooperatif Çalışanları Sendikası (Koop-Sen) Başkanı Mehmetali Güröz, işten durdurma şartını kabul etmeyeceklerini yineleyerek, Koop-Süt, Zirai Levazım ve Binboğa Yem’deki süresiz grevin devam ettiğini belirtti.

Koop-Sen, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. iştiraklerinden Koop-Süt, Zirai Levazım Kooperatifi ve Binboğa Yem Kooperatifi’nde çalışanların temmuz ayı maaşlarının ödenmemesi gerekçesiyle başlatılan grev üçüncü gününde. Sendika yetkilileri ve çalışanlar, Kooperatif Merkez Bankası Genel Müdürlüğü önündeki eylemlerinin ardından dün Başbakanlık önüne taşıdıkları eylemi bugün de sürdürdü.

Koop-Sen Başkanı Mehmetali Güröz, Başbakanlık önünde yaptığı açıklamada, Temmuz maaşlarının ödendiğini ancak maaş, sosyal hak ve menfaatlerle yönelik protokolün imzalanmadığını ve sadece bazı sözler verildiğini kaydetti. Üzerinde anlaşılan her noktanın imza altına alınmasını istediklerini kaydeden Güröz, “Eylemimiz devam edecek ta ki arkadaşlarımızı işten durdurmaktan vazgeçsinler” dedi.

İlgili kooperatiflerin yönetim kurullarının Sosyal Sigortalardan emeklilik hakkı kazanan 44 çalışanın işten durdurulması kararı aldığına işaret eden Güröz, Koop-Sen’in yasalara uygun hareket eden bir sendika olduğunu, bu nedenle yasalar ışığında herhangi bir çalışanın işten durdurulmasına karşı olduklarını ifade etti.

Gündem Haberleri

Tutuklu arkadaşlarını görmek amacıyla mahkemeye gelince polis tarafından tutuklandı
“Foto Şık” olarak tanınan fotoğrafçı Mehmet Şık, son yolculuğuna uğurlandı
Sınır kapısında 11 kilo kuzu etiyle yakalanan zanlı teminatla serbest bırakıldı
Eski kız arkadaşının evine girip kıyafetlerini kesti
74 yaşındaki Hasan Hilmi Ersözler hayatını kaybetti