Kreşler bakanlık merceğinde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, dün gerçekleştirdiği denetimlerin ardından yaptığı açıklamada, kreş denetimlerinin artarak devam edeceğini duyurdu.

Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa’da denetimler yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Lefkoşa’da bir kreşin kapatılması için yasal süreç başlattı, Girne’de ise eksiklik tespit edilen bir kreşe uyarı verdi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Gazimağusa’da 3, Girne’de 3 ve Lefkoşa’da 3 olmak üzere dün toplam 9 kreş denetlendi. Girne’de bir kreşte eksiklikler tespit edildi ve yazılı uyarı verildi. Lefkoşa’da ise bir kreşin yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği tespit edilerek, kapatılması için yasal süreç başlatıldı.

Bakanlığa bağlı Sosyal Sigortalar Dairesi ve İhtiyat Sandığı Dairesi müfettişlerinin katıldığı denetimlerde çalışanların sosyal güvenlik yatırımları da kontrol edildi.

Konuyla ilgili açıklamada, son günlerde sosyal medya aracılığıyla kreş denetimlerinin arttırılması konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na talep geldiği belirtildi.

Açıklamada, “Bakanlığımıza bağlı birimler konuya hassasiyet göstererek kreşleri etkin şekilde denetlemeye devam edecek. Kreşlerle ilgili ihbarda  bulunmak isteyen vatandaşlarımız 22 73 743 numaralı telefondan Sosyal Hizmetler Dairesi’ne  ulaşabilir” denildi.

 

Gündem Haberleri

“Neden yan baktın” tartışmasında Cem Sapmaz’ı bıçakla yaraladı
Atan: Elli yıldır elektrik sorununa çözüm bulunamadı
"Kıbrıs’ın kuzeyinde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle asgari ücretin geçim ücreti haline getirildi"
Şenkaya: Şap hastalığı, insanlara hayvansal ürünlerden bulaşamaz
Yenicami muhtarı ve 10 kişi tutuklandı