KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, son bir yılda Türk Lirası’nın döviz karşısında %30’lara varan değer kaybı sonucu halkın alım gücünde büyük bir düşüş yaşanması karşısında hükümetin kılını kıpırdatmadığını iddia etti.
Bengihan, “Kendi parası olan normal bir devlet olmadığımız bir gerçekliktir fakat hükümet eğer isterse pahalılık karşısında halkın alım gücünü koruyacak bazı tedbirleri hayata geçirebilir. İthal ürünlerden alınan vergiler ve fonlarda indirim yapılarak veya tamamen kaldırılarak aşırı fiyat artışları önlenebilir. Fiyat İstikrar Fonu bu amaçla kurulmuş olmasına rağmen UBP-DP Hükümeti bu fonu hiçbir zaman asıl amacı için kullanmamıştır” ifadelerini kullandı.
Bengihan, UBP-DP hükümetinin kurulduğu günden beri halkı doğrudan ilgilendiren sorunları çözme, yaşam standardını yükseltme yönünde hiçbir olumlu adım atmadığı gibi var olan sorunlara yenilerini eklediğini ileri sürdü.
UBP-DP hükümetine seslenen Bengihan, makamların halka hizmet için olduğunu belirterek,
“Sizler seçim derdine düştünüz, halk geçim derdinde. Alım gücü günden güne eriyor ve sadece seyrediyorsunuz. Sorunlarına çare üretmeyecekseniz halktan niye yetki istiyorsunuz?“ ifadelerine de yer verdi.
Gündem Haberleri
"Enflasyon rakamları piyasadaki pahalılığı yansıtmıyor"
Kamuda yetkili 5 sendika Maliye Bakanlığı'nda eyleme gidiyor
Erhürman-Holguin görüşmesi bugün gerçekleşecek
Meteoroloji Dairesi'nden Karada ve denizde fırtına uyarısı!
5 gün boyunca yer yer sağanak bekleniyor