KTSO hellim ve yoğurt analizlerinde tağşişe rastlamadıklarını açıkladı

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), hellim ve yoğurtlarda yapılan analizlerde, bitkisel yağ ve jelatin maddesine rastlanmadığını açıkladı

KTSO Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Kemal Öztürk, yerli süt ürünlerinde tağşiş denetimleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Oda olarak, yoğurt ve hellim imalatı için ayrılan çiğ sütün yüzde 80’den fazlasını kullanan imalatçılara ait yoğurt ve hellim numune alıp bitkisel yağ ve jelatin analizi için 4 Şubat’ta Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş Türkiye Cumhuriyeti Yeditepe Üniversitesi AR-GE ve Analiz Merkez Laboratuvarları’na gönderdiklerini belirtti.

Laboratuvar sonuçlarına göre hiçbir örnekte bitkisel yağ ve/veya jelatin bulgusuna rastlanmadığını kaydeden Öztürk, “Sonuç olarak tarafsız, bağımsız ve akredite laboratuvar sonuçlarına göre ülkemizde üretilen süt ürünlerimizde tağşiş olmadığı gözlemlenmektedir” dedi. 

Öztürk, KTSO olarak, gıda güvenliğinin sağlanması konusunda toplumsal bir görevleri olduğunu, 
gıda sektöründe taklit ve tağşiş konusunda yapacakları rutin piyasa denetimlerini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Gündem Haberleri

35 yıllık hapis cezası “fahiş” bularak 5 yıl indirildi
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, büyükbaş hayvanlar için şap aşılaması başlattığını duyurdu
Çevreyi kirleten firma suçüstü yakalandı
21 yaşındaki Gizem Gümüşsoy trafik kazasında hayatını kaybetti