Küresel gazeteciler konseyi resmen kuruldu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin kuruluşunu onayladı

Merkezi Ankara’da olan ve Kurucu Genel Başkanlığı’nı Gazeteci Mehmet Ali Dim’in yaptığı KGK’nin uluslararası faaliyette bulunmak üzere kuurlduğu kaydedildi.

Başkan Dim, KGK’nin onaylanması sonrasında kısa bir açıklama yaptı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na destek ve katkılarından dolayı teşekkür eden Dim, “Bu aşamadan sonra daha fazla etkinlik gerçekleştireceğiz” dedi.

Küresel Gazeteciler Konseyi Kurucu Üyesi ve Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan da, yeni dönemde, konsey olarak önemli projelere imza atacaklarını söyledi. Karahasan, Ada’nın tamamında gazetecilerle diyalogları geliştireceklerini ifade etti.

Küresel Gazeteciler Konseyi, bünyesinde yaygın, yerel ve dış basın temsilcilerini barındırıyor.

KGK, ilk etkinliklerinden birini Mayıs ayında Girne’de, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirmişti

Türkiye Haberleri

Ünlülere uyuşturucu operasyonunda yeni dalga!
Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası!
Çelik: Rum Yönetimi’nin girdiği yol, yüzlerce kilometre hızla duvara çarpma yoludur
‘Gazimağusa İlahiyat Koleji Yapım Projesi Protokolü’ T.C. Resmi Gazete’de yayınlandı