Politis gazetesine göre, bunun üreticilerle yapılan görüşmelerde ele alınan konulardan biri olduğunu söyleyen Rum Tarım Bakanı Kostas Kadis, problemin Yeşil Hat Tüzüğü’nün kendisinden kaynaklanmadığını ve şu ana kadar bu ürünlerle ilgili olarak bir problem ortaya çıktığının görülmediğini de söyledi.
Gazeteye göre, problemin kontrollü geçişlerden değil, bazı ürünlerin Güney Kıbrıs’a yasadışı girişiyle alakalı olduğunun görüldüğünü ve bu ürünlerin kontrol edilmediğini öne süren Kadis, problemin tespitinin ardından, kontrollerin artırılması için somut çözümler önerildiğini ifade etti.
Hellim konusunda ise, hellimin tesciliyle ilgili prosedürün teknik aşamada başarıyla tamamlandığını öne süren Kadis, “Kuzey Kıbrıs’ta üretilecek olan hellimin geçişiyle ilgili olarak, Yeşil Hat Tüzüğünde değişiklik yapılmasıyla alakalı, siyasi boyuta sahip bazı meseleler ortaya çıktığını” iddialarına ekledi.
Güney Kıbrıs Haberleri
Güney Kıbrıs’taki “Trozena” köyü İsraillilere satıldı
Hristodulidis: Nadir ırklarda da şap hastalığı görüldü
Güney Kıbrıs’ta, 2025 yılında 8 bin 575 kişiye siyasi sığınmacı statüsü verildi.
Palmas: “Devam eden Türk işgali” nedeniyle güçlü ordu zorunlu
Güney'de Şap hastalığı protestosu!