Lefke avukatları davalara girmedi

Lefke avukatları, Lefke Kaza Mahkemesinin Güzelyurt’a taşınması ve yeni adli yılda davaların Güzelyurt’ta görüşülmesini protesto etmek amacıyla, bir günlüğüne davalara girmediler.

Lefke avukatlarını temsilen, en kıdemli avukatlar olan Avukat Vehit Nekipzade ve Avukat Özgün Öykün, Güzelyurt Kaza Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptılar.

Avukat Vehit Nekipzade, Lefke avukatları adına yaptığı açıklamada, Lefke’nin 2016 yılında ilçe olduğunu ancak o dönemin hükümetinin ‘ilçe olmanın gereklerini’ yerine getirmediğini dile getirdi. O dönemde görevde olan UBP hükümetinin, Lefke mahkeme binasının bulunduğu, Kaymakamlık olarak bilinen binanın, Postane hariç tümünün Lefke Kaza Mahkemesine ve Hukuk Dairesine verileceği sözüne rağmen, bu binanın kendilerine verilmediğini söyledi.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

Gündem Haberleri

Arhun: KKTC asgari ücret toplumuna dönüşme yolundadır
Sevgül Uludağ, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak
"Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği yok sayılarak kalıcı çözüm üretilemez"
Serdaroğlu: Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nu derhal toplayın!
Açık artırmayla araç satışı yapılacak