Fileleftheros gazetesi, Rusya’ya ait uçak gemisinin Kıbrıs’ın doğusunda, ABD’ye ait uçak gemisinin de Kıbrıs’ın güneyinde bulunduğunu; Rusya’nın Suriye’de de üssü bulunduğunu ve bunların, “Lefkoşa FIR Hattı”nın doğusunu “Su-33” ve “Mig-29K” tipi savaş uçaklarıyla doldurduğunu yazdı.
Gazete, Rus uçaklarının yanı sıra, ABD’ye ait “F/A-18F” tipi savaş uçaklarının da birkaç hafta öncesine kadar bölgede uçtuğunu ve bugün bu uçakların doğuya doğru yöneldiğini kaydetti.
Haberde, Rusya Savunma Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde, “Lefkoşa FIR Hattı” içerisinde bulunan “Kusnetsov” adlı uçak gemisine inip kalkan savaş uçaklarıyla ilgili bir video yayınladığı belirtilirken, bu uçakların hiçbir sinyal yayınlamadan uçtuğu ve radarda görünmediği, ayrıca bu uçaklarla hiçbir bağlantı kurulamadığı ifade edildi.
Güney Kıbrıs Haberleri
“Kıbrıs’ta ikinci bir İsrail oluşturacaklar”
"Görüşme kısa ama özlüydü"
Damianos: Kuzeydeki arıza Güney Kıbrıs’ta da elektrik kesintisine yol açtı
CENTCOM’un haritasında dikkat çeken Kıbrıs detayı!
Güney Kıbrıs’ta verilen kimlik kartlarında artık anne-baba adı yok