LIBE Komitesi kayıplar için Güney Kıbrıs’a gidiyor

Avrupa Parlamentosu bünyesindeki “Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi”nden (LIBE) bir heyetin, 4 Nisan’da Güney Kıbrıs’a gideceği bildirildi.

Alithia gazetesi, LIBE heyetinin BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ve Kayıp Şahıslar Komitesi üyeleri ile görüşeceğini; akabinde de Kayıp Şahıslar Komitesi’nin antropoloji laboratuarını ziyaret edeceğini yazdı.

Habere göre heyet, temasları çerçevesinde Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris, Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu ile görüşecek.

Heyet ayrıca, Kıbrıs Türk toplumundan kayıp yakınları ve Rum Kayıp Yakınları Derneği ile AB Evi’nde görüşecek.

Güney Kıbrıs Haberleri

"Kıbrıs için endişe edilecek bir durum yok"
Güney Kıbrıs’taki minibüs kazasında 10’u öğrenci 13 kişi yaralandı
Hristodulidis: "Türkiye adaya ne getirirse getirsin, Kıbrıs’ta "işgalci" güçtür"
Hristodulidis: Herhangi bir operasyonun parçası olmaya niyetimiz yok
600 civarında Kıbrıs vatandaşı Körfez ülkelerinde mahsur kaldı