Mahkeme çıkışında Akacan’ın koruması O.Ö’nun yakın akrabaları ile savcı Mustafa Atakara arasında gerginlik yaşandı. Korumanın yakınları, “Hep karşı tarafın haklarını savunuyorsunuz. Bu adil değil” ifadelerini kullandı. Polis, gerginliği büyümeden önledi.
İş insanı Bulut Akacan ve koruması adının karıştığı olayda, aleyhlerine getirilen vahim zarar suçlamasıyla ilgili dosyanın Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesine ilişkin açtıkları istinaf bugün görüşüldü.
Yargıtay Ceza’da görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Mustafa Atakara ile Bulut Akacan’ın avukatı Kıvanç Rıza ve korumanın avukatı Mustafa Asena hazır bulundu. Sanıkların avukatları davanın alt mahkemeden Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesi için yeterli şahadet olmadığını ileri sürdü.
Avukatlar, davanın alt mahkemede görüşülmesi gerektiğini savundu. Savcı Mustafa Atakara, alt mahkemenin kararında hata yapmadığını savundu. Taraarın hitaplarının ardından dava kararı okunmak üzere süresiz ertelendi.
Gerginliği polis önledi
Korumanın yakın akrabaları ile savcı Mustafa Atakara arasında gerginlik yaşandı. Korumanın yakınları, “Hep karşı tarafın haklarını savunuyorsunuz. Bu adil değil” ifadelerini kullandı. Polis, gerginliği büyümeden önledi.