Mahkum Timur İlmaz, Türkiye’ye iade edilecek

Girne - Tatlısu ana yolunda 10 Mayıs 2023 tarihinde yaşanan trafik kazasında, 36 yaşındaki Çin uyruklu Junwen Ye’nin ölümüne neden olan mahkum Timur İlmaz, Türkiye’ye iade edilecek.

Girne - Tatlısu ana yolunda 10 Mayıs 2023 tarihinde yaşanan trafik kazasında, 36 yaşındaki Çin uyruklu Junwen Ye’nin ölümüne neden olan mahkum Timur İlmaz, Türkiye’ye iade edilecek. Karar, 5 Eylül tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.

İlmaz'ın kullandığı ZUR 839 plakalı araç, Tatlısu istikametine ilerlerken sağa meyilli virajda direksiyon hakimiyetini kaybetmişti. Bu dikkatsizlik sonucu araç, yolun sağ tarafına geçmiş ve karşı yönden gelen Lu Chao'nun kullandığı ZNY 352 plakalı araçla çarpışmıştı. Çarpışmanın ardından her iki araçta da yangın çıkmıştı.

Kaza sonrası, Timur İlmaz, yolcu Dilfuza Mardonova, Lu Chao ve yolcu Zhi Qu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, ancak, ağır yaralı olarak hastaneye götürülen Junwen Ye, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Gündem Haberleri

"Enflasyon rakamları piyasadaki pahalılığı yansıtmıyor"
Kamuda yetkili 5 sendika Maliye Bakanlığı'nda eyleme gidiyor
Erhürman-Holguin görüşmesi bugün gerçekleşecek
Meteoroloji Dairesi'nden Karada ve denizde fırtına uyarısı!
5 gün boyunca yer yer sağanak bekleniyor