İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’a sayılı günler kala, tartışmaların odağında yine ‘market çalışanlarının durumu’ var.
Bir kısım vatandaş, 1 Mayıs’ta pikniğe gidecek veya evinde mangal yakacak olanların malzeme alışverişini yapamayacağı görüşüyle marketlerin kapatılmaması gerektiğini savunurken, vatandaşların çoğunluğu market çalışanlarının da emekçi olduğunu belirterek, marketlerin o gün kesinlikle kapalı olması gerektiği görüşünde birleşti.
“Bir gün önceden alışveriş yapabilecek sorumluluğu dahi alamayanlar, emekçiler hakkında karar vermesin. Market çalışanları da emekçi ve 1 Mayıs’ta tatil yapmak onların da hakkı” görüşü etrafında birleşen vatandaşların çoğunluğu, marketlerin 1 Mayıs’ta kapalı olması gerektiğini söyledi. Market çalışanı veya market çalışanı yakınları da, herkes gibi kendilerinin de 1 Mayıs’ta tatil yapmak, mangal yakmak istediklerini vurguladı.
Bazı vatandaşlarsa farklı alternatifler sundu. Kimileri, eczanelerde olduğu gibi nöbet sistemi uygulanabileceğini, kimileri büyük marketlerin kapatılarak küçük marketlere destek olunabileceğini, kimileriyse sadece o gün çalışıp çalışmamayı aile şirketlerinin inisiyatifine bırakılmasını önerdi.