Mavroyannis New York’a gidiyor

Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in, BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Sekreterliği yetkilileri ile bir dizi temasta bulunmak üzere New York’a gideceği bildirildi.

Politis gazetesi, BM Güvenlik Konseyi’nin, 30 Ocak’taki toplantısında, BM Barış Gücü’nün (UNFICYP) adadaki görev süresini 6 ay daha uzatacak olan raporu onaylamasının beklendiğini yazdı.

Gazeteye göre Mavroyannis, BM’deki temaslarının ötesinde, Cuma akşamı, Rutgers Üniversitesi’nde Kıbrıs sorunu konulu konferans verecek.

Bu arada gazete, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın da, Salı günü, UNFICYP’e katılan ülkeleri bilgilendirmesinin söz konusu olduğunu kaydederken, Çarşamba akşamı da, BM Güvenlik Konseyi üyelerine, BM Barış Gücü ve Kıbrıs sorununa dair konularla ilgili bilgi vereceğini belirtti.

Güney Kıbrıs Haberleri

Güney Kıbrıs’taki “Trozena” köyü İsraillilere satıldı
Hristodulidis: Nadir ırklarda da şap hastalığı görüldü
Güney Kıbrıs’ta, 2025 yılında 8 bin 575 kişiye siyasi sığınmacı statüsü verildi.
Palmas: “Devam eden Türk işgali” nedeniyle güçlü ordu zorunlu
Güney'de Şap hastalığı protestosu!