Türkiye’den yola çıkarak 18 Suriyeli mülteciyi Kıbrıs’ın güneyindeki sahile bırakan zanlı Mehmet Altınışık dönüş yolunda yakalandı. Tutuklanan zanlı mahkemeye çıkarıldı; 2 gün daha tutuklu kalmasına karar verildi.
5 BİN DOLAR KARŞILIĞINDA İNSAN KAÇAKÇILIĞI
Mahkemede yeminli şahadet veren polis çavuşu Ahmet Gülderen, olguları aktardı. Polis, zanlının insan kaçakçılığı suçuna karıştığını kaydetti.Polis, olayın 2 Ekim 2021 tarihinde saat 04.50 sıralarında meydana geldiğini ifade etti. Yeşilırmak’ta kıyıdan bir buçuk deniz mili açıkta Türkiye’de ikamet eden 22 yaşındaki zanlı Mehmet Altınışık’ın 5 bin dolar karşılığında Türkiye Manavgat'tan yola çıktığını dile getirdi.
Polis çavuşu Ahmet Gülderen, Thunder Bird 1 isimli 7 metre uzunluğundaki beyaz renk tekne ile Suriye uyruklu 18 kişiyi Kıbrıs’ın güneyindeki Pirgo kıyısına indirip Türkiye’ye dönmeye çalıştığı sırada Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tespit edilip alıkonulduğunu anlattı, teknenin emare olarak alındığını zanlının ise tutuklandığını belirtti.
2 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAK
Polis, zanlının gönüllü ifade verdiğini, Kıbrıs’ın kuzey sahiline geldiğinde kıyıda suç ortağı olduğuna inanılan bir kişinin bölgede polis olduğunu kendisine bildirmesiyle, mültecileri Kıbrıs’ın güney sahiline bıraktığını itiraf ettiğini söyledi. Polis, aranan mülteci ve incelenecek kamera görüntüleri olduğunu belirterek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 2 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi de zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.