Mehmet Bicen: Üretici ve tüketici kaybetti; tüccar kazandı

Doğancı Patates Üreticileri Birliği’nin eski Başkanı Mehmet Bicen, patatesin 15 TL olması sonrası, Kıbrıs Postası’na konuşarak, “Üretici ve tüketici kaybetti; tüccar kazandı” dedi.

Doğancı Patates Üreticileri Birliği’nin eski Başkanı Mehmet Bicen, Kıbrıs Postası'na konuştu; eleştirilerde bulundu. 

“MEMLEKETTE ÜRETİCİ KALMADI”

“Memlekette üretici kalmadı” diyen Bicen, bunun en büyük nedeninin hükümetin üreticiye yönelik bir planının olmaması olarak açıkladı. Üreticinin üretimden koptuğunun altını çizen Bicen, girdi maliyetlerinin döviz endeksli olduğunu ve pandeminin de üreticiyi etkilediğini söyledi. Bicen, Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) üretici ve tüketici arasındaki dengeyi sağlayamadığını da söyledi.

“PATATES, 1 AY SONRA 20 TL’Yİ GEÇECEK”

Tüccarın üreticiye sıcak para sunduğunu, üreticinin de patatesini tüccara sattığını anlatan Bicen, “Patates, bir ay sonra 20 TL’yi geçecek. Tüccar, elindeki ürünü az az piyasaya sürerek, fiyatı yükseltiyor. Üretici ve tüketici kaybetti; tüccar kazandı” dedi.

Gündem Haberleri

Elektrik akımına kapıldı, hayatını kaybetti
‘Görüşme Masası’ kuruluyor
Önümüzdeki üç gün yer yer sağanak bekleniyor
Erhürman, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Diagne'yi kabul etti
Eylemciler taş attı, “İstifa” sloganları atıldı