Mehmet Bicen: Üretici ve tüketici kaybetti; tüccar kazandı

Doğancı Patates Üreticileri Birliği’nin eski Başkanı Mehmet Bicen, patatesin 15 TL olması sonrası, Kıbrıs Postası’na konuşarak, “Üretici ve tüketici kaybetti; tüccar kazandı” dedi.

Doğancı Patates Üreticileri Birliği’nin eski Başkanı Mehmet Bicen, Kıbrıs Postası'na konuştu; eleştirilerde bulundu. 

“MEMLEKETTE ÜRETİCİ KALMADI”

“Memlekette üretici kalmadı” diyen Bicen, bunun en büyük nedeninin hükümetin üreticiye yönelik bir planının olmaması olarak açıkladı. Üreticinin üretimden koptuğunun altını çizen Bicen, girdi maliyetlerinin döviz endeksli olduğunu ve pandeminin de üreticiyi etkilediğini söyledi. Bicen, Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) üretici ve tüketici arasındaki dengeyi sağlayamadığını da söyledi.

“PATATES, 1 AY SONRA 20 TL’Yİ GEÇECEK”

Tüccarın üreticiye sıcak para sunduğunu, üreticinin de patatesini tüccara sattığını anlatan Bicen, “Patates, bir ay sonra 20 TL’yi geçecek. Tüccar, elindeki ürünü az az piyasaya sürerek, fiyatı yükseltiyor. Üretici ve tüketici kaybetti; tüccar kazandı” dedi.

Gündem Haberleri

Otomobil ile Beton Mikseri kafa kafaya çarpıştı
9 ayrı pakette 220 gram! uyuşturucu ele geçirildi
4 kilo uyuşturucu ele geçirildi, zanlı tutuklandı
Sanayi bölgesindeki kaportacıyı soydu
Düzenlenen ortak operasyonda bir kilo uyuşturucuyla yakalandılar